Dakgoten

Dakgoten zijn er in vele vormen en maten. Ze zijn niet alleen functioneel, maar bepalen voor een groot deel ook de uitstraling van uw huis. De keuze voor pvc, zink of koperen dakgoten en regenpijpen is afhankelijk van de sfeer die u wilt creëren en de toepassing.

Dakoplossing op maat

Waar u ook voor kiest, wij bieden u de perfecte dakoplossing op maat, uiteraard met gebruik van topkwaliteit merken en materialen. Uw dak moet immers waterdicht worden afgewerkt voor een veilige en comfortabele leefomgeving.

Westerveld Installatietechniek verzorgt al uw dak- en zinkwerkzaamheden:

41-8

 • Onderhoud en reparatie van uw dak
 • Toepassingen van dakbedekking op platte daken
 • Levering en montage van zinken, koperen of kunststof dakgoten
 • Zinkmontage door middel van felsen
 • Dakisolatie
 • Bitumineuze dakbedekkingsystemen.

Dakreparatie

Moet het dak worden gerepareerd of vervangen? Lekkende dakgoten die hersteld moeten worden? Onze vakmannen staan voor u klaar!
Ook voor het repareren of vervangen van defecte of loshangende regenpijpen bent u bij ons aan het goede adres.

Neem contact met ons op via de website, of bel ons gerust.

Tegenwoordig worden huizen steeds beter geïsoleerd. Dat is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Er bestaat echter 1 groot nadeel aan te goed isoleren en dat is de verminderde luchtcirculatie in uw woning. Goede ventilatie en aanvoer van verse lucht van buiten en afvoer van ‘vervuilde’ lucht (door koken, roken, stoken, douchen, etc.) naar buiten is belangrijk voor het behoud van een gezond leefklimaat.

Daarom biedt Westerveld Installatietechniek u een keur aan luchtbehandelinginstallaties met elk hun eigen specifieke toepassing. De meeste toepassingsvormen leggen we hierna kort aan u uit. Voor een toepassing op maat kunt u het beste een afspraak met ons maken voor een gratis advies.

Mechanische afzuiging

Een mechanisch afzuigsysteem voert de lucht actief het huis uit. De hoeveelheid lucht die wordt afgevoerd, is te regelen met een regelknop. De luchttoevoer verloopt bij mechanische afzuiging passief via ventilatieroosters of klepramen die in verbinding staan met de buitenlucht. Het is heel belangrijk dat dergelijke roosters aanwezig zijn, omdat ander de kans op onderdruk aanwezig is. Bij onderdruk in huis kan het schadelijke radongas dat in bouwmateriaal en de kruipruimte zit vrijkomen.

Om dit te voorkomen maakt u het beste een afspraak met onze service monteurs, die uw mechanische afzuigsysteem jaarlijks controleren en onderhouden. Eventuele geluidsoverlast van uw afzuigsysteem wordt daarmee ook tegengegaan.

Keuken- en badkamerventilatoren

De meest gebruikte toepassing van een mechanisch afzuigsysteem is voor de keuken en de badkamer. Westerveld Installatietechniek heeft hiervoor speciale ventilatormotoren die via luchtkanalen en ventilatieroosters lucht wegzuigen uit de keuken, de badkamer en het toilet. Een regelknop met twee of drie standen regelt de hoeveelheid lucht die het mechanische ventilatiesysteem afzuigt.

WTW systemen

Goed ventileren is dus belangrijk, maar kost ook veel energie. Het principe van warmteterugwinning kan dit energieverbruik drastisch verlagen. Door het overdragen van warmte aan de verse, binnenkomende buitenlucht wordt met een minimum aan energie een goede ventilatie gegarandeerd.

Hoe werkt het warmteterugwinning systeem

Ventilatie zorgt voor verversing van de binnenlucht. Vuile en vochtige lucht uit badkamer, keuken en toilet wordt afgevoerd. De warmte uit deze vervuilde lucht wordt hergebruikt voor het verwarmen van eenzelfde hoeveelheid binnenkomende schone buitenlucht. Deze verwarmde buitenlucht wordt gefilterd en daarna toegevoerd naar woonkamer en slaapkamers. Het ventilatieproces vormt zo een perfecte balans. De toepassing van het wtw-systeem zorgt voor een optimaal rendement waarbij tot maar liefst 95% van de warmte kan worden behouden, voor slechts 10% van de traditionele ventilatiekosten.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Water heeft u nodig in uw hele huis, van keuken tot badkamer en toilet, maar ook voor de wasmachine of voor het bewateren van de planten in uw tuin. En niet te vergeten als gewoon drinkwater.

Westerveld Installatietechniek is uw vakman voor het installeren van een waterleidinginstallatie. Deze zijn er vele verschillende vormen en maten. Van een eenvoudig fonteintje op uw toilet tot een riante badkamer met regendouche en bubbelbad. Uiteraard adviseren wij u een installatie die het beste past bij uw wensen en behoeften.

Drinkwater

Drinkwater moet zuiver en fris uit de leiding komen. Daarom werkt Westerveld Installatietechniek uitsluitend met gecertificeerde leveranciers die kwaliteit en betrouwbaarheid leveren.

Warmwatervoorziening

De warmwatervoorziening in uw huis kan op diverse manieren worden gerealiseerd. Westerveld Installatietechniek is van alle markten thuis en biedt u de beste oplossing en het hoogste gebruiksgemak.

 • Leveren, installeren en aansluiten van geisers en elektrische boilers
 • Leveren, installeren en aansluiten van speciale boilers voor de keuken, zoals een plintboiler of 10 en 15 liter inbouwboilers met extra laag energieverbruik
 • Leveren, installeren en aansluiten van indirect gestookte boilers en combiketels
 • Leveren, installeren en aansluiten van tapwater-circulatiepompen voor een legionella-veilige warmwater installatie. Deze techniek passen wij met name toe bij restaurants, sportaccommodaties en de luxere woonhuizen.

Onderhoud en reparatie van waterleidingen

Ook voor het monteren van buitenkranen, ontdooien van bevroren leidingen of het aansluiten van wasmachines en vaatwassers bent u bij Westerveld Installatietechniek aan het juiste adres. Tevens verzorgen wij voor u het onderhoud en de reparatie van uw waterleidingen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Gasinstallatie

Aardgas wordt als energiebron in Nederland gebruikt om op te koken en om te verwarmen. Als erkend installatiebedrijf zijn wij bekend met de vele toepassingsvormen van gas. Wij verzorgen het ontwerp, de aanleg, uitbreiding, installatie en onderhoud van allerlei gasinstallaties. Uiteraard installeren wij volgens de laatste normen en voorschriften waarmee wij garanderen dat uw gasleiding veilig wordt aangelegd.

Enkele toepassingsvormen van gasinstallaties:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Hetelucht verwarmingsinstallaties
 • Warmwater voorzieningen
 • Keukenaansluitingen
 • Voor zowel particulieren als bedrijfsleven.

Onderhoud

Ga voor zekerheid als het om de veiligheid van uw huis gaat. Zorg voor een goed onderhoud van uw gasleidingen, ook daarin zijn wij specialist. Reparaties en het dichten van gaslekkages en tevens veiligheidscontroles op leidingen en apparatuur maken onderdeel van ons uitgebreide takenpakket.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

De riolering is een infrastructuur die is bedoeld om afvalwater en hemelwater veilig en verantwoord af te voeren. Een goede riolering is dus zeer belangrijk. Westerveld Installatietechniek kan u hiermee van dienst zijn.

Afvalwater afvoersysteem

In het riool wordt afvalwater uit uw huishouden geloosd. Denk daarbij aan de voor de hand liggende zaken als de douche en het toilet, maar ook water van de wasmachine of de gootsteen in de keuken.
Om dit afvalwater af te voeren kan Westerveld Installatietechniek u adviseren voor het voor uw huishouden meest geschikte rioleringssysteem.

Hemelwater afvoersysteem

Daarnaast wordt via het riool ook hemelwater (sneeuw, regen) afgevoerd. Dit hemelwater verdund het afvalwater in het riool, waardoor zuivering moeilijker is. Westerveld Installatietechniek heeft de kennis en de kunde om u te voorzien van een speciaal hemelwater afvoersysteem, een zogenoemde schoonwater riolering die ervoor zorgt dat het hemelwater en het afvalwater gescheiden van elkaar worden afgevoerd. Het hemelwater heeft geen speciale zuivering nodig en ontlast middels dit systeem de rioolwater zuiveringsinstallatie.

Rioleringsonderhoud en reparatie

Heeft u problemen met uw huidige riolering of is een onderhoudsbeurt noodzakelijk? Ook dan kunt u altijd bij ons terecht.

Van sloop tot oplevering

Is uw badkamer toe aan een grote opknapbeurt of wilt u iets totaal anders? Dan bent u bij Westerveld Installatietechniek aan het juiste adres. Wij verzorgen voor u de complete badkamerrenovatie, van a tot z.

Was de badkamer van oudsher een ruimte waar men zich waste en verzorgde, tegenwoordig is de badkamer steeds meer een ruimte voor ontspanning en comfort. Is uw badkamer toe aan vernieuwing. Uit noodzaak of voor meer comfort en gebruiksgemak? Wij maken graag vrijblijvend een offerte op maat.

Wanneer u plannen heeft om uw badkamer of toiletruimte te renoveren / verbouwen, dan maken wij tijd voor u vrij, zodat we samen met u kunnen bekijken wat de mogelijkheden zijn. Daarvoor maken wij graag voor u een afspraak bij een toonaangevende showroom waar wij nauw mee samenwerken. Daar kiest u samen met de badkameradviseur een badkamer die precies past bij uw wensen en behoeften. Over de installatie en alles wat er bij de verbouwing van uw badkamer komt kijken, hoeft u zich geen zorgen te maken. Westerveld Installatietechniek verzorgt uw renovatie namelijk van sloop tot oplevering

Wij nemen u namelijk alle zorg uit handen en coördineren de renovatie van uw badkamer tot in de puntjes. Dit omvat dus ook het timmer-, stuuk-, elektra- en tegelwerk . Daarbij worden alle werkzaamheden die hierbij komen kijken door de installateurs van Westerveld Installatietechniek zelf geregeld. En daar waar zij niet over de juiste expertise beschikken, wordt samengewerkt met enkele vaste en vakbekwame partners. Denk hierbij aan erkende tegelzetters of timmermannen. Overall heeft u echter één aanspreekpunt voor het gehele traject van badkamerrenovatie: Westerveld Installatietechniek. Dat geeft een zeker en prettig gevoel!

Uiteraard is Westerveld Installatietechniek specialist in installaties. Wij maken, verbouwen en renoveren dan ook badkamers in alle soorten en maten, van eenvoudige toiletcombinaties met douche tot luxe en uitgebreide badkamers compleet met sauna en stoomcabine.

Maar ook voor verhoogde toiletpotten of speciale aanpassen voor uw oudere dag, zoals grepen en beugels bij uw douche of bad en complete badkamervoorzieningen voor minder-validen behoren tot onze werkzaamheden.

Vrijblijvend advies

Weet u niet zeker wat er met uw badkamer mogelijk is? bel ons voor afspraak of een vrijblijvend advies.

 

Bent u op zoek naar een cv-monteur of een cv-onderhoudsmonteur in de omgeving van Riethoven of Reusel? Westerveld Installatietechniek in Bergeijk is een gecertificeerd bedrijf dat diverse cv-monteurs en cv-onderhoudsmonteurs in dienst heeft. Met een klein team voorzien wij onze klanten van kwaliteit, vakwerk en een goede service. Heeft u problemen met uw cv of is het onderhoud nodig? Wij zijn u graag van dienst!

Heeft u een cv-monteur nodig?

Maak direct een afspraak!

Wat kunnen wij als cv-monteur voor u betekenen?

Als cv-onderhoudsmonteur helpen wij u op diverse manieren. U schakelt ons niet alleen in voor het plaatsen of vervangen van een cv-ketel, ook het onderhoud is iets wat wij voor u kunnen uitvoeren. Zo bent u voorzien van onder andere:

Verwarming
Met een verwarmingssysteem kunt u uw huis behaaglijk en comfortabel maken. Wij bieden u een breed scala aan verwarmingselementen aan, zoals reguliere centrale verwarming, vloerverwarming, maar ook sfeerhaarden en gaskachels. Onze cv-monteurs zijn deskundig in het installeren en onderhouden van deze systemen, waardoor ze altijd voldoen aan de huidige milieueisen.

Hr-ketels
Hr-ketels zorgen voor een lekker warm huis. Bovendien zijn ze compact, stil, gebruiksvriendelijk en bijzonder zuinig. Wij werken voornamelijk met Hr-ketels van Bosch en Nefit, met de expertise van onze cv-onderhoudsmonteurs om ze optimaal te laten functioneren. Nefit bracht als eerste ter wereld de Hoogrendement (HR) verwarmingsketel op de markt en onze cv-monteurs zorgen ervoor dat deze ketels hun maximale potentieel bereiken.

Radiatoren
Onze cv-monteurs adviseren u graag over de beste opties. Denk hierbij aan het plaatsen van een extra radiator om een koude kamer te verwarmen of een decoratieve oplossing voor uw nieuwe badkamer. Wij bieden een groot en divers assortiment radiatoren aan. Wij kunnen zelfs als loodgieter ingeschakeld worden als er leidingen verlegd dienen te worden.

Vloerverwarming
Het verwarmen van uw huis middels een radiator is nog immer de meest gebruikte verwarmingsvorm. Vloerverwarming, daarentegen, biedt vele voordelen en is energiezuinig, zeker in combinatie met een HR-ketel. Onze cv-onderhoudsmonteurs kunnen u adviseren over de integratie van vloerverwarming in uw bestaande of nieuwe woning.

24 uursservice & onderhoud
U behaalt het optimale rendement van uw cv-installatie door regelmatig goed onderhoud te laten uitvoeren. Wij bieden u een unieke service aan, waarmee onze cv-onderhoudsmonteurs 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar staan bij storingen en/of onderhoudsbeurten.

Onderhoudscontracten
Met een onderhoudscontract wordt uw cv-ketel jaarlijks gecontroleerd door onze cv-monteur. Hij controleert of alles nog naar behoren werkt, verricht klein onderhoud en stelt uw cv-ketel weer helemaal juist af. Dit preventieve onderhoud wordt uitgevoerd door onze deskundige cv-onderhoudsmonteurs. Het zorgt voor een langere levensduur van uw cv-installatie en voorkomt onnodige onderhoudskosten. Informeer naar de mogelijkheden van een onderhoudscontract met een allround-installatiemonteur dat past bij uw cv-installatie.

Schakel ons vandaag nog in

Wacht niet te lang met problemen aan uw cv-ketel en schakel ons in als uw cv-monteur. Onze cv-onderhoudsmonteurs helpen graag bij het oplossen van de problemen. Met goed onderhoud kunnen wij deze problemen zelf voorkomen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen. Wilt u onderdeel worden van ons team? Bekijk dan zeker onze vacatures, zoals de vacature voor cv-monteur.

De aardbodem bevat een grote hoeveelheid gratis energie in de vorm van bodemwarmte met een constante temperatuur van 10°C à 12°C. Westerveld Installatietechniek biedt u de allernieuwste technieken met NIBE warmtepompen om zo deze gratis energie te gebruiken voor het verwarmen van uw huis en tapwater.

Warmtepomp

De warmtepomp is een apparaat dat voor een groot deel die warmte uit de aardbodem onttrekt en aanwent voor energiezuinige verwarming. Door continu water door een gesloten leidingsysteem in de bodem te laten circuleren kan een warmtepomp deze laagwaardige warmte – volgens hetzelfde werkingsprincipe als uw koelkast thuis – aan de bodem onttrekken en opwaarderen tot e1-warmtepomp-nibe-cascadeen bruikbare temperatuur voor verwarming en warm tapwater.

Werd voorheen dit unieke systeem enkel gebruikt in grote bedrijven, Westerveld Installatietechniek biedt u de kennis en kunde om de warmtepomp nu ook voor u als particulier in gebruikt te nemen. Als erkend NIBE dealer, kunnen wij u de vele voordelen uiteenzetten. Een warmtepomp maakt gebruik van elektriciteit voor het aandrijven van een compressor die de motor is van uw warmtepomp. Was u voorheen gewend uw huis te verwarmen middels gas, dan zal u zien dat uw energienota verandert met een hoger elektrisch verbruik en geen gasgebruik. Dat is in het begin even wennen maar uiteindelijk zijn de totale kosten voor verwarming lager dan voorheen.

Koeling

Bij een warmtepomp met koeling, wordt het relatief koude water via een warmtewisselaar door de vloer- of wandverwarming gepompt. Alleen voor het rondpompen van dat water is een beetje elektriciteit nodig. Een warmtepompsysteem is daarmee veruit de zuinigste vorm van koeling. Na de zomer is de bodemcollector waaruit de koude wordt ontrokken, weer zodanig opgewarmd dat er in de winterperiode voldoende warmte aan kan worden onttrokken en het hoge rendement van de warmtepomp is gegarandeerd.

Als de optie koelen met een NIBE koelmodule geïnstalleerd is heeft u de mogelijkheid de woning passief te koelen met behulp van het water dat zich in de bodem bevindt. Het koele water uit de bodemcollector/bron draagt via een warmtewisselaar koelenergie over aan het cv-systeem dat vervolgens de vloer koelt. Deze gratis ter beschikking staande koelenergie kan aangewend worden om de woning enkele graden te koelen beneden de buitentemperatuur. Om een te koude vloer en condensvorming te voorkomen wordt het water op een constante temperatuur van niet lager dan 18°C aangevoerd. Als bewoner hoeft u hier niets op in te stellen. De warmtepomp regelt dit volledig zelf afhankelijk van de binnen en buitentemperatuur. We spreken hier over “passieve koeling” en is door u als bewoner niet direct merkbaar zoals bijvoorbeeld bij een airco welke koude lucht inblaast. Hierbij spreken we dan over “actieve koeling”.

Constante temperatuur

Warmtepompen zijn uitermate geschikt om over een lange periode heel constant te verwarmen of koelen. Het systeem zorgt dag en nacht voor een gelijkmatige temperatuur in de hele woning wat de behaaglijkheid in de woning vergroot.

Zeer betrouwbaar

Als verwarmingssysteem is een elektrische warmtepomp zeer betrouwbaar. De installatie gaat bijna twee keer zo lang mee als een cv-ketel, namelijk 15 tot 25 jaar, en heeft veel minder onderhoud nodig.

Energie besparen met warmtepomp

De warmtepomp werkt op elektriciteit. Maar de hoeveelheid benodigde energie is veel lager dan die van een gasgestookte HR ketel. Het rendement van de installatie staat achter de aanduiding COP (Coëfficiënt Of Performance). Huidige elektrische warmtepompen hebben een COP tussen drie en vijf.
Daarmee stoot een warmtepompsysteem tot vijftig procent minder CO2 uit dan een HR ketel. Zo helpen warmtepompen ook het broeikasprobleem te verminderen.

Toprendement met LTV

Hoe lager de temperatuur die de warmtepomp moet afgeven, hoe hoger het rendement. Daarom werkt een warmtepomp het beste in combinatie met Lage Temperatuur Verwarming, zoals vloer- of wandverwarming.

Gecertificeerde en erkende installateur

Enkel erkende installateurs, mogen en kunnen de aanleg van een bodemenergiesysteem, met behulp van een warmtepomp, melden bij de gemeente.
Naast de verplichting biedt het ook wettelijke bescherming.
Wanneer bodemenergiesystemen namelijk te dicht bij elkaar staan, kunnen ze elkaar negatief beïnvloeden. Als dit gebeurt, neemt het rendement van het systeem af en nemen de kosten toe. En dat is natuurlijk niet gewenst!

Wij zijn een gecertificeerde en door de overheid erkende installateur, dus bent u op zoek naar een warmtepomp installateur, dan bent u bij ons zeker aan het juiste adres.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.