Archieven: Services
Dakgoten
Dakgoten zijn er in vele vormen en maten. Ze zijn niet alleen functioneel, maar bepalen voor een groot deel ook de uitstraling van uw huis. De keuze voor pvc, zink of koperen dakgoten en regenpijpen is afhankelijk van de sfeer die u wilt creëren en de toepassing.
Dakoplossing op maat
Waar u ook voor kiest, wij bieden u de perfecte dakoplossing op maat, uiteraard met gebruik van topkwaliteit merken en materialen. Uw dak moet immers waterdicht worden afgewerkt voor een veilige en comfortabele leefomgeving.
Westerveld Installatietechniek verzorgt al uw dak- en zinkwerkzaamheden:
- Onderhoud en reparatie van uw dak
- Toepassingen van dakbedekking op platte daken
- Levering en montage van zinken, koperen of kunststof dakgoten
- Zinkmontage door middel van felsen
- Dakisolatie
- Bitumineuze dakbedekkingsystemen.
Dakreparatie
Moet het dak worden gerepareerd of vervangen? Lekkende dakgoten die hersteld moeten worden? Onze vakmannen staan voor u klaar!
Ook voor het repareren of vervangen van defecte of loshangende regenpijpen bent u bij ons aan het goede adres.
Neem contact met ons op via de website, of bel ons gerust.
Tegenwoordig worden huizen steeds beter geïsoleerd. Dat is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Er bestaat echter 1 groot nadeel aan te goed isoleren en dat is de verminderde luchtcirculatie in uw woning. Goede ventilatie en aanvoer van verse lucht van buiten en afvoer van ‘vervuilde’ lucht (door koken, roken, stoken, douchen, etc.) naar buiten is belangrijk voor het behoud van een gezond leefklimaat.
Daarom biedt Westerveld Installatietechniek u een keur aan luchtbehandelinginstallaties met elk hun eigen specifieke toepassing. De meeste toepassingsvormen leggen we hierna kort aan u uit. Voor een toepassing op maat kunt u het beste een afspraak met ons maken voor een gratis advies.
Mechanische afzuiging
Een mechanisch afzuigsysteem voert de lucht actief het huis uit. De hoeveelheid lucht die wordt afgevoerd, is te regelen met een regelknop. De luchttoevoer verloopt bij mechanische afzuiging passief via ventilatieroosters of klepramen die in verbinding staan met de buitenlucht. Het is heel belangrijk dat dergelijke roosters aanwezig zijn, omdat ander de kans op onderdruk aanwezig is. Bij onderdruk in huis kan het schadelijke radongas dat in bouwmateriaal en de kruipruimte zit vrijkomen.
Om dit te voorkomen maakt u het beste een afspraak met onze service monteurs, die uw mechanische afzuigsysteem jaarlijks controleren en onderhouden. Eventuele geluidsoverlast van uw afzuigsysteem wordt daarmee ook tegengegaan.
Keuken- en badkamerventilatoren
De meest gebruikte toepassing van een mechanisch afzuigsysteem is voor de keuken en de badkamer. Westerveld Installatietechniek heeft hiervoor speciale ventilatormotoren die via luchtkanalen en ventilatieroosters lucht wegzuigen uit de keuken, de badkamer en het toilet. Een regelknop met twee of drie standen regelt de hoeveelheid lucht die het mechanische ventilatiesysteem afzuigt.
WTW systemen
Goed ventileren is dus belangrijk, maar kost ook veel energie. Het principe van warmteterugwinning kan dit energieverbruik drastisch verlagen. Door het overdragen van warmte aan de verse, binnenkomende buitenlucht wordt met een minimum aan energie een goede ventilatie gegarandeerd.
Hoe werkt het warmteterugwinning systeem
Ventilatie zorgt voor verversing van de binnenlucht. Vuile en vochtige lucht uit badkamer, keuken en toilet wordt afgevoerd. De warmte uit deze vervuilde lucht wordt hergebruikt voor het verwarmen van eenzelfde hoeveelheid binnenkomende schone buitenlucht. Deze verwarmde buitenlucht wordt gefilterd en daarna toegevoerd naar woonkamer en slaapkamers. Het ventilatieproces vormt zo een perfecte balans. De toepassing van het wtw-systeem zorgt voor een optimaal rendement waarbij tot maar liefst 95% van de warmte kan worden behouden, voor slechts 10% van de traditionele ventilatiekosten.
Neem contact met ons op voor meer informatie.
Water heeft u nodig in uw hele huis, van keuken tot badkamer en toilet, maar ook voor de wasmachine of voor het bewateren van de planten in uw tuin. En niet te vergeten als gewoon drinkwater.
Westerveld Installatietechniek is uw vakman voor het installeren van een waterleidinginstallatie. Deze zijn er in vele verschillende vormen en maten. Van een eenvoudig fonteintje op uw toilet tot een riante badkamer met regendouche en bubbelbad. Uiteraard adviseren wij u een installatie die het beste past bij uw wensen en behoeften.
Drinkwater
Drinkwater moet zuiver en fris uit de leiding komen. Daarom werkt Westerveld Installatietechniek uitsluitend met gecertificeerde leveranciers die kwaliteit en betrouwbaarheid leveren.
Warmwatervoorziening
De warmwatervoorziening in uw huis kan op diverse manieren worden gerealiseerd. Westerveld Installatietechniek is van alle markten thuis en biedt u de beste oplossing en het hoogste gebruiksgemak.
- Leveren, installeren en aansluiten van geisers en elektrische boilers
- Leveren, installeren en aansluiten van speciale boilers voor de keuken, zoals een plintboiler of 10 en 15 liter inbouwboilers met extra laag energieverbruik
- Leveren, installeren en aansluiten van indirect gestookte boilers en combiketels
- Leveren, installeren en aansluiten van tapwater-circulatiepompen voor een legionella-veilige warmwater installatie. Deze techniek passen wij met name toe bij restaurants, sportaccommodaties en de luxere woonhuizen.
Onderhoud en reparatie van waterleidingen
Ook voor het monteren van buitenkranen, ontdooien van bevroren leidingen of het aansluiten van wasmachines en vaatwassers bent u bij Westerveld Installatietechniek aan het juiste adres. Tevens verzorgen wij voor u het onderhoud en de reparatie van uw waterleidingen.
Neem contact met ons op voor meer informatie.
Gasinstallatie
Aardgas wordt als energiebron in Nederland gebruikt om op te koken en om te verwarmen. Als erkend installatiebedrijf zijn wij bekend met de vele toepassingsvormen van gas. Wij verzorgen het ontwerp, de aanleg, uitbreiding, installatie en onderhoud van allerlei gasinstallaties. Uiteraard installeren wij volgens de laatste normen en voorschriften waarmee wij garanderen dat uw gasleiding veilig wordt aangelegd. Westerveld Installatietechniek is CO-Vrij gecertificeerd.
Enkele toepassingsvormen van gasinstallaties:
- Centrale verwarmingsinstallaties
- Hetelucht verwarmingsinstallaties
- Warmwater voorzieningen
- Keukenaansluitingen
- Voor zowel particulieren als bedrijfsleven.
Onderhoud
Ga voor zekerheid als het om de veiligheid van uw huis gaat. Zorg voor een goed onderhoud van uw gasleidingen, ook daarin zijn wij specialist. Reparaties en het dichten van gaslekkages en tevens veiligheidscontroles op leidingen en apparatuur maken onderdeel van ons uitgebreide takenpakket.
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
De riolering is een infrastructuur die is bedoeld om afvalwater en hemelwater veilig en verantwoord af te voeren. Een goede riolering is dus zeer belangrijk. Westerveld Installatietechniek kan u hiermee van dienst zijn.
Afvalwater afvoersysteem
In het riool wordt afvalwater uit uw huishouden geloosd. Denk daarbij aan de voor de hand liggende zaken als de douche en het toilet, maar ook water van de wasmachine of de gootsteen in de keuken.
Om dit afvalwater af te voeren kan Westerveld Installatietechniek u adviseren voor het voor uw huishouden meest geschikte rioleringssysteem.
Hemelwater afvoersysteem
Daarnaast wordt via het riool ook hemelwater (sneeuw, regen) afgevoerd. Dit hemelwater verdund het afvalwater in het riool, waardoor zuivering moeilijker is. Westerveld Installatietechniek heeft de kennis en de kunde om u te voorzien van een speciaal hemelwater afvoersysteem, een zogenoemde schoonwater riolering die ervoor zorgt dat het hemelwater en het afvalwater gescheiden van elkaar worden afgevoerd. Het hemelwater heeft geen speciale zuivering nodig en ontlast middels dit systeem de rioolwater zuiveringsinstallatie.
Rioleringsonderhoud en reparatie
Heeft u problemen met uw huidige riolering of is een onderhoudsbeurt noodzakelijk? Ook dan kunt u altijd bij ons terecht.
Van sloop tot oplevering
Is uw badkamer toe aan een grote opknapbeurt of wilt u iets totaal anders? Dan bent u bij Westerveld Installatietechniek aan het juiste adres. Wij verzorgen voor u de complete badkamerrenovatie, van a tot z.
Was de badkamer van oudsher een ruimte waar men zich waste en verzorgde, tegenwoordig is de badkamer steeds meer een ruimte voor ontspanning en comfort. Is uw badkamer toe aan vernieuwing. Uit noodzaak of voor meer comfort en gebruiksgemak? Wij maken graag vrijblijvend een offerte op maat.
Wanneer u plannen heeft om uw badkamer of toiletruimte te renoveren / verbouwen, dan maken wij tijd voor u vrij, zodat we samen met u kunnen bekijken wat de mogelijkheden zijn. Daarvoor maken wij graag voor u een afspraak bij een toonaangevende showroom waar wij nauw mee samenwerken. Daar kiest u samen met de badkameradviseur een badkamer die precies past bij uw wensen en behoeften. Over de installatie en alles wat er bij de verbouwing van uw badkamer komt kijken, hoeft u zich geen zorgen te maken. Westerveld Installatietechniek verzorgt uw renovatie namelijk van sloop tot oplevering
Wij nemen u namelijk alle zorg uit handen en coördineren de renovatie van uw badkamer tot in de puntjes. Dit omvat dus ook het timmer-, stuuk-, elektra- en tegelwerk . Daarbij worden alle werkzaamheden die hierbij komen kijken door de installateurs van Westerveld Installatietechniek zelf geregeld. En daar waar zij niet over de juiste expertise beschikken, wordt samengewerkt met enkele vaste en vakbekwame partners. Denk hierbij aan erkende tegelzetters of timmermannen. Overall heeft u echter één aanspreekpunt voor het gehele traject van badkamerrenovatie: Westerveld Installatietechniek. Dat geeft een zeker en prettig gevoel!
Uiteraard is Westerveld Installatietechniek specialist in installaties. Wij maken, verbouwen en renoveren dan ook badkamers in alle soorten en maten, van eenvoudige toiletcombinaties met douche tot luxe en uitgebreide badkamers compleet met sauna en stoomcabine.
Maar ook voor verhoogde toiletpotten of speciale aanpassen voor uw oudere dag, zoals grepen en beugels bij uw douche of bad en complete badkamervoorzieningen voor minder-validen behoren tot onze werkzaamheden.
Vrijblijvend advies
Weet u niet zeker wat er met uw badkamer mogelijk is? bel ons voor afspraak of een vrijblijvend advies.
Goed onderhoud is essentieel
Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw installatie, verkleint de kans op storingen én zorgt voor een veilige en energiezuinige werking.
Wij beschikken over een geldig CO-vrij certificaat, wat wettelijk verplicht is bij onderhoud aan gasverbrandingstoestellen.
Met een serviceabonnement van ons installatiebedrijf bent u verzekerd van zorgeloos comfort. Iedere afgesproken periode nemen wij proactief contact met u op om het onderhoud in te plannen. Zo hoeft u nergens aan te denken – wij regelen het voor u.
Een storing buiten kantoortijd? Geen zorgen, als u het storingsformulier op onze site invult zal de dienstdoende monteur snel contact met u opnemen.
Heeft u geen abonnement, maar wel een storing? Ook dan staan wij zo spoedig mogelijk voor u klaar.
Structureel onderhouden, gegarandeerd bedrijfszekerheid en altijd het energiezuinigst.
Verwarmen met luchtwarmte betekent het gebruik van lucht als warmtebron, in plaats van andere bronnen zoals gas of bodem. De luchtwarmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze om een woning te verwarmen of warm water te maken. Het is belangrijk dat de woning goed is geïsoleerd om de efficiëntie van de luchtwarmtepomp te maximaliseren.
Hoe werkt een luchtwarmtepomp?
Een luchtwarmtepomp onttrekt warmte aan de omgevingslucht via een buitenunit met ventilator en transporteert de warmte naar binnen.
De lucht/lucht warmtepomp geeft de warmte af aan het ventilatiesysteem (lucht) binnenshuis en de lucht/water variant geeft de warmte af aan de cv-installatie (water).
Hybryde of all-electric
Er zijn twee verschillende type installaties. Bij een hybride warmtepompinstallatie wordt de warmtepomp op de cv-ketel aangesloten. De ketel zorgt voor het warme water en dient als back-up: hij wordt enkel bijgeschakeld voor de verwarming als het heel koud is. Hiervoor is nog steeds een gasaansluiting nodig.
Kies je voor een all-electric warmtepomp, dan kun je zonder cv-ketel en zonder gasaansluiting. De warmtepomp voorziet volledig in de verwarming en warmwatervoorziening.
Welke warmtepomp kiezen?
Weet u niet welke warmtepomp het beste bij uw woning past? bel ons gerust, of neem contact met ons op via de website, voor een afspraak of een vrijblijvend advies.
De aardbodem bevat een grote hoeveelheid gratis energie in de vorm van bodemwarmte met een constante temperatuur van 10°C à 12°C. Westerveld Installatietechniek biedt u de allernieuwste technieken met NIBE grondgebonden warmtepompen om zo deze gratis energie te gebruiken voor het verwarmen van uw huis en tapwater.
Grondgebonden warmtepomp
De grondgebonden warmtepomp is een apparaat dat voor een groot deel de warmte uit de aardbodem onttrekt en aanwent voor energiezuinige verwarming. Door continu water door een gesloten leidingsysteem in de bodem te laten circuleren kan een warmtepomp deze laagwaardige warmte – volgens hetzelfde werkingsprincipe als uw koelkast thuis – aan de bodem onttrekken en opwaarderen tot een bruikbare temperatuur voor verwarming en warm tapwater.
Werd voorheen dit unieke systeem enkel gebruikt in grote bedrijven, Westerveld Installatietechniek biedt u de kennis en kunde om de grondgebonden warmtepomp nu ook voor u als particulier in gebruikt te nemen. Als erkend NIBE dealer, kunnen wij u de vele voordelen uiteenzetten. Een grondgebonden warmtepomp maakt gebruik van elektriciteit voor het aandrijven van een compressor die de motor is van uw warmtepomp. Was u voorheen gewend uw huis te verwarmen middels gas, dan zal u zien dat uw energienota verandert met een hoger elektrisch verbruik en geen gasgebruik. Dat is in het begin even wennen maar uiteindelijk zijn de totale kosten voor verwarming lager dan voorheen.
Koeling
Bij een grondgebonden warmtepomp met koeling, wordt het relatief koude water via een warmtewisselaar door de vloer- of wandverwarming gepompt. Alleen voor het rondpompen van dat water is een beetje elektriciteit nodig. Een grondgebonden warmtepompsysteem is daarmee veruit de zuinigste vorm van koeling. Na de zomer is de bodemcollector waaruit de koude wordt ontrokken, weer zodanig opgewarmd dat er in de winterperiode voldoende warmte aan kan worden onttrokken en het hoge rendement van de warmtepomp is gegarandeerd.
Als de optie koelen met een NIBE koelmodule geïnstalleerd is heeft u de mogelijkheid de woning passief te koelen met behulp van het water dat zich in de bodem bevindt. Het koele water uit de bodemcollector/bron draagt via een warmtewisselaar koelenergie over aan het cv-systeem dat vervolgens de vloer koelt. Deze gratis ter beschikking staande koelenergie kan aangewend worden om de woning enkele graden te koelen beneden de buitentemperatuur. Om een te koude vloer en condensvorming te voorkomen wordt het water op een constante temperatuur van niet lager dan 18°C aangevoerd. Als bewoner hoeft u hier niets op in te stellen. De warmtepomp regelt dit volledig zelf afhankelijk van de binnen en buitentemperatuur. We spreken hier over “passieve koeling” en is door u als bewoner niet direct merkbaar zoals bijvoorbeeld bij een airco welke koude lucht inblaast. Hierbij spreken we dan over “actieve koeling”.
Constante temperatuur
Grondgebonden warmtepompen zijn uitermate geschikt om over een lange periode heel constant te verwarmen of koelen. Het systeem zorgt dag en nacht voor een gelijkmatige temperatuur in de hele woning wat de behaaglijkheid in de woning vergroot.
Zeer betrouwbaar
Als verwarmingssysteem is een elektrische warmtepomp zeer betrouwbaar. De installatie gaat bijna twee keer zo lang mee als een cv-ketel, namelijk 15 tot 25 jaar, en heeft veel minder onderhoud nodig.
Energie besparen met grondgebonden warmtepomp
De grondgebonden warmtepomp werkt op elektriciteit. Maar de hoeveelheid benodigde energie is veel lager dan die van een gasgestookte HR ketel. Het rendement van de installatie staat achter de aanduiding COP (Coëfficiënt Of Performance). Huidige elektrische warmtepompen hebben een COP tussen drie en vijf.
Daarmee stoot een warmtepompsysteem tot vijftig procent minder CO2 uit dan een HR ketel. Zo helpen grondgebonden warmtepompen ook het broeikasprobleem te verminderen.
Toprendement met LTV
Hoe lager de temperatuur die de warmtepomp moet afgeven, hoe hoger het rendement. Daarom werkt een grondgebonden warmtepomp het beste in combinatie met Lage Temperatuur Verwarming, zoals vloer- of wandverwarming.
Gecertificeerde en erkende installateur
Enkel erkende installateurs, mogen en kunnen de aanleg van een bodemenergiesysteem, met behulp van een warmtepomp, melden bij de gemeente.
Naast de verplichting biedt het ook wettelijke bescherming.
Wanneer bodemenergiesystemen namelijk te dicht bij elkaar staan, kunnen ze elkaar negatief beïnvloeden. Als dit gebeurt, neemt het rendement van het systeem af en nemen de kosten toe. En dat is natuurlijk niet gewenst!
Wij zijn een gecertificeerde en door de overheid erkende installateur, dus bent u op zoek naar een grondgebonden warmtepomp installateur, dan bent u bij ons zeker aan het juiste adres.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.