De riolering is een infrastructuur die is bedoeld om afvalwater en hemelwater veilig en verantwoord af te voeren. Een goede riolering is dus zeer belangrijk. Westerveld Installatietechniek kan u hiermee van dienst zijn.

Afvalwater afvoersysteem

In het riool wordt afvalwater uit uw huishouden geloosd. Denk daarbij aan de voor de hand liggende zaken als de douche en het toilet, maar ook water van de wasmachine of de gootsteen in de keuken.
Om dit afvalwater af te voeren kan Westerveld Installatietechniek u adviseren voor het voor uw huishouden meest geschikte rioleringssysteem.

Hemelwater afvoersysteem

Daarnaast wordt via het riool ook hemelwater (sneeuw, regen) afgevoerd. Dit hemelwater verdund het afvalwater in het riool, waardoor zuivering moeilijker is. Westerveld Installatietechniek heeft de kennis en de kunde om u te voorzien van een speciaal hemelwater afvoersysteem, een zogenoemde schoonwater riolering die ervoor zorgt dat het hemelwater en het afvalwater gescheiden van elkaar worden afgevoerd. Het hemelwater heeft geen speciale zuivering nodig en ontlast middels dit systeem de rioolwater zuiveringsinstallatie.

Rioleringsonderhoud en reparatie

Heeft u problemen met uw huidige riolering of is een onderhoudsbeurt noodzakelijk? Ook dan kunt u altijd bij ons terecht.