Wanneer kan ik subsidie aanvragen?

In de gemeente Bergeijk is voor 2017 en 2018 subsidie beschikbaar voor energieopwekkende installaties in de bestaande particulieren woningbouw.
Deze regeling heeft onder andere als doel inwoners te stimuleren om duurzame energie op te wekken.

Je kunt denken aan de volgende invetseringen:

Zonneboiler

Met een zonnecollector of zonneboiler kun je water opslaan en opwarmen door middel van zonne-energie. Dit water kan je vervolgens gebruiken voor de douche, de vaatwasser of de verwarming. Naast een lager energieverbruik verminder je ook de CO2 uitstoot die anders nodig was geweest voor het verwarmen van water.

Warmtepomp

Het is mogelijk om de onuitputtelijke warmte van de aarde te gebruiken voor het verwarmen of verkoelen van woningen of andere gebouwen. Met behulp van een warmtepomp, een verbinding met een warmtebron (bodem of buitenlucht) en een speciaal systeem kun je uit de bron warmte oppompen (verwarmen) of naar de bron warmte wegpompen (verkoelen).

Deze systemen hebben een zeer hoog rendement en vrijwel geen fossiele brandstof nodig om te werken. Al met al is de warmtepomp een zeer duurzame oplossing om het energieverbruik en de CO2 uitstoot te verminderen.

Let wel op: er is jaarlijks een beperkt budget beschikbaar en geldt alleen voor maatregelen die nog niet uitgevoerd zijn!

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 thHJZ9VBBU