In de gemeente Bergeijk is subsidie beschikbaar voor woningisolatie en energieopwekkende installaties in de bestaande woningbouw met als doel inwoners te stimuleren om woningen beter te isoleren en om duurzame energie op te wekken.

Aan welke maatregelen kunt u denken?

Zonneboiler

Met een zonnecollector of zonneboiler kun je water opslaan en opwarmen door middel van zonne-energie. Dit water kan je vervolgens gebruiken voor de douche, de vaatwasser of de verwarming. Naast een lager energieverbruik verminder je ook de CO2 uitstoot die anders nodig was geweest voor het verwarmen van water.

Warmtepomp

Het is mogelijk om de onuitputtelijke warmte van de aarde te gebruiken voor het verwarmen of verkoelen van woningen of andere gebouwen. Met behulp van een warmtepomp, een verbinding met een warmtebron (bodem of buitenlucht) en een speciaal systeem kun je uit de bron warmte oppompen (verwarmen) of naar de bron warmte wegpompen (verkoelen).

Deze systemen hebben een zeer hoog rendement en vrijwel geen fossiele brandstof nodig om te werken. Al met al is de warmtepomp een zeer duurzame oplossing om het energieverbruik en de CO2 uitstoot te verminderen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

1-warmtepomp-nibe-cascade